Ny portfoliosida med Divi Machine

Jag har nu uppdaterat min portfolio-sida med många av de kunder som jag hjälpt under åren. Med hjälp av premium-pluginen Divi Machine kan man skapa en egen posttyp (likt inlägg och sidor) och mata in kund för kund med de egenskaper jag själv väljer.

Du kan på sidan få lite inspiration när du själv är ute efter en ny webbplats. Hänvisa gärna till en sida du gillar när du kontaktar mig för en offert.

Se alla kundexempel på min portfoliosida här

Nu ingår fritt SSL certifikat i Loopias alla paket

En kul nyhet för oss som kör Loopia webbhotell.

Nu ingår sk Let´s Crypt SSL-certifikat i alla paket hos Loopia. Tidigare endast i företagspaketen.
SSL gör att du kan använda https för din webbsida och öka säkerheten för dina besökare.
Det är också ett nästan obligatoriskt krav från Google numera, för att det inte ska visa att din sida är osäker.

Tvinga SSL LoopiaFör att aktivera SSL.

 1. Logga in på din Loopia kundzon
 2. Välj under domännamn, den domän du till aktivera SSL på
 3. Markera ”Tvinga SSL” enligt bild
 4. Tillsist kan du behöva uppdatera din befintliga webbadress till https i WordPress Admin. Och öven se till att uppdatera alla länkar så de byts från http > https i databasen. Detta kan du göra med pluginen Velvet Blues. Om du skapar en helt ny webbsida behöver du inte bry dig om detta.

Här kan du köpa webbhotell från 40 kr hos Loopia just nu (september 2020)

WordPress 5.3 är tillgänglig

Bygger du din hemsida i WordPress så ta en titt på nya versionen 5.3.

 • Nya förbättrade funktioner för bildhantering. T ex för dig som laddar upp stora obehandlade bilder direkt från mobilen.
  Automatisk bildrotering.
 • Tillgänglighetsförbättringar i admin för blockhanteraren. T ex skarpare kontraster på formulär, fält och knappar.
 • Förbättring och ny funktionalitet för blockhanteraren
 • Nytt tema 2020
 • Förbättrad hälsokontroll
 • Stöd för php 7.4

Plus en hel del mer såklart. Kom-ihåg ta en kopia av databasen innan du uppgraderar.

Läs mer om WordPress 5.3 här

Rapporten svenskarna och internet 2019 är här

Så var det återigen dags för den årliga rapporten av Svenskarna och internet 2019. Det är en studie av svenska folkets internetvanor som genomförs av Internetstiftelsen. Rapporten bidrar med fakta och insikter om hur användningen av internet i Sverige utvecklas.

En nyhet för i år är att att rapporten även beskriver hur vi svenskar använder digitala samhällstjänster såsom att kolla pensionen, att ansöka om bygglov osv.

Även i år visar data på att 98 procent av svenskarna har tillgång till internet i sina hushåll samt att 95 procent av dessa även använder internet.

Rapporten konstaterar också att våra äldre blir alltmer digitala, även om de har en bit kvar börjar de komma ikapp den övriga befolkningen. Man kan även utläsa att tillgången till fiber ökar, i synnerhet på landsbygden.

Läs hela rapporten om Svenskarna och internet 2019 här

Vectera – ny videokonferenslösning

Visst är det svårt då man ska försöka mötas på ett bra sätt online, men det alltid strular! Känner du igen dig? För varje kund jag tidigare mött så har frågan om hur man enklast ska mötas ofta varit förknippad med vissa svårigheter. Telefon, Hangouts, Skype?

Nackdelen med telefon är att man inte kan dela skärm och visa exempel och hur både du och jag tänker. Skype kräver programvara som ska laddas ned och konfigureras. Hangouts är bra, men kommer du ihåg ditt lösenord till Gmailkontot?

Nu har jag investerat i ett verktyg för videokonferenser där vi kan mötas genom att jag delar en länk, vi kan dela skärm, enkelt visa på skärmen var du vill ändra eller bara gå igenom din sajt. Verktyget heter Vectera.

vectera

Bild: Vectera - ny videokonferenslösning

För dig som avtalat om att möten ska ingå i priset kostar detta inget extra, jag mejlar dig en möteslänk som du öppnar med en vanlig webbläsare. Vi kan t o m skapa egna personliga rum som bara vi har access till.

Är du inte kund hos mig men vill bli så kan du nu boka ett fritt 15 minuters samtal via denna länk https://vectera.com/book/rossini/

Är du befintlig kund eller vill boka en konsulttid hos mig kan du boka möten här på 1h i taget. Pris 690 kr/h plus moms, fakturering sker via Frilans Finans.
https://www.vectera.com/book/rossini/rossini/kundmote/

VIll du också testa Vectera 14 dagar helt gratis så kan du läsa mer om detta på deras hemsida