fbpx

Kundcase: Skärgårdskrogen Utvalnäs

Thomas, Kristoffer och Louise på Skärgårdskrogen i Utvalnäs behövde renovera sin hemsida och strukturera upp den lite bättre. Viktigt att den ska vara lätt att hantera och att Thomas själv ska kunna uppdatera texter och menyer.

WordPress i kombination med premium temat Divi är ju mitt ”standard-team” så jag föreslog en ny sida med mina redskap. Divi är enkelt att arbeta med, har de flesta features du behöver och gör din sidan per automatik mobilvänlig. Sedan finns det massor av färdiga layouter som man kan utgå ifrån och sedan bygga om.

Är du intresserad av att prova Divi själv? Använd denna länk för att få aktuella rabatter

Jag började med att bygga ett förslag i en tillfällig miljö. Det blev totalt nio sidor:

 1. Hemsida (med en bildväxlare som visar öppettider och aktuella evenemang)
 2. Meny (matmeny med anpassad form som är enkelt utskrivbar)
 3. Drycker (delade upp mat och dryck då det var rätt komplexa och stora menyer)
 4. Nyheter (aktuellt på restaurangen)
 5. Bröllop (för deras catering och bröllopssida)
 6. Abonnerat (en egen kategori i inläggen styrs hit för att informera kunderna om att restaurangen är abonnerad vissa dagar)
 7. Hitta hit (lite tips om hur man transporterar sig till Utvalnäs på bästa sätt)
 8. Kontakta oss (allmänna frågor)
 9. Boka bord (speciellt utformad för att ta emot bordsreservationer)

Efter godkännande från Thomas lyftes sidan över till den skarpa adressen och vi passade även på att uppdatera så att sidan fick ett sk SSL-certifikat vilket ingick i Skärgårdskrogens abonnemang på One.com men även på Loopia. På så vis slipper besökarna se meddelanden om att sidan är ”osäker”. Vi köpte även skargardskrogen.se som är lite kortare adress och länkade den till den nya webbsidan.

Glöm inte bort att underhålla din WordPress hemsida

Har du koll på din sida?

Du vill väl inte hamna där att din sida blir belamrad med konstiga bilder som inte du lagt upp. Hackad av personer som älskar att lösa problem och ta sig in på ställen där de inte är behöriga.

Eller märker du att du har en massa plugins som bara finns där, som du inte vet om de används?

Det är som en spindelväv som bara växer och växer och du varken hinner eller har lust att fixa det.

Hur löser du egentligen uppdateringar på din hemsida?

 • WordPress core
 • Divi tema eller andra teman du använder
 • Plugins

Tar du backup på din databas innan du uppdaterar?
Vad händer om en uppdatering inte längre stödjer senaste versionen av WordPress?

Rätt som det är händer det, som den berömda reklamen för lotten säger. Du står där och ångrar att du inte hade koll på uppdateringar och säkerheten. 

Jag erbjuder ett serviceavtal på din hemsida där jag regelbundet går igenom den och uppdaterar WordPress, plugins och teman till de senaste versionerna. Självklart med backup på din databas.

Du kan själv välja frekvens. En mindre sida som inte uppdateras så ofta räcker med 3 gånger per år, en mellanvariant är 6 gånger per år och en lite större sida bör gås igenom oftare. En mindre sidan klarar sig också med en databasnbacksup, på de större paketen tar jag även kopior på de gamla filerna för tillägg och teman.

Fördelen med ett serviceavtal är att du inte behöver beställa jobbet, det bara utförs på en planerad dag. Jag meddelar dig inför underhåll och när det är klart.

Se priser och alternativ nedan. Du kan även köpa till min tjänst för ”vanliga tillägg” så lägger jag till tillägg för säkerhet, SEO, formulär och andra standardlösningar som man bör ha på sin webbplats. Tillkommer 1995 kr/exkl moms (engångskostnad)

 

Faktureras årsvis i förskott via Frilans Finans. Använd mitt kontaktformulär för att kontakta mig.

Obeservera att tjänsten serviceavtal innebär att jag håller webbsidan uppdaterad och inte tar ansvar för eventuella problem som uppstår med sidan som orsakas av WordPress eller 3:e partsleverantörer av tillägg och teman.

Det är alltid upp till kunden att testa systemet så fort som möjligt efter en uppgradering så att allt fungerar som det ska. Om något fel uppstått går det att återställa sidan med hjälp av backup.

Tillägget Easy WP SMTP hackat – uppdatera nu!

Alla sidor som använder tillägget Easy WP SMTP uppmanas att uppdatera till senaste versionen v1.3.9.1.

En hacker grupp har via äldre versioner av det populära tillägget lyckats komma åt behörighetsinställningar och kan i dessa konvertera sk prenumeranter till administratörer och sedan peka om din sida till deras scam sidor.

https://www.zdnet.com/article/zero-day-in-wordpress-smtp-plugin-abused-by-two-hacker-groups/

Domännamn till salu

Funderar du på att skapa en hemsida men saknar bra domännamn? Vi har ett antal bra domännamn som kanske få dig på bättre tankar. Vad sägs om:

– enhorningar.se

– barnensnyheter.se

– frilansia.se (finns byggd demo, bud från 20 000 kr)

– pensionatparadiset.se (finns byggd demo, bud från 20 000 kr)

– stall1.se (finns byggd demo, bud från 20 000 kr)

– kalasportalen.se

– valbot.se

– louisa.se (premiumdomän, inga skambud)

En salig röra av namn! Känns något intressant så mejla mig med ditt bud.

Hemsida i WordPress 2019?

Välkommen år 2019, nu är det dags att ta nya tag här på Joolo Webbdesign!
Vi är laddade och sugna på att hjälpa dig ta din webbsida vidare.

Jag undrar:

 • Har du sett över din hemsida på länge?
 • Hittar dina besökare den?
 • Får de all information de behöver?
 • Är det lätt att hitta den informationen?
 • Hinner du med att uppdatera informationen?

 

Om du svarar nej på minst en av ovanstående frågor är det kanske dags att fundera på en åtgärd?

Vi på Joolo Webbdesign bygger din hemsida i WordPress och med temat Divi som du kan läsa mer om på min informationssida om Divi. Divi är ett sk premiumtema som man köper av Elegant Themes. Vi denna länk kan du gratis testa hur Divi fungerar om du vill bygga din hemsida själv.

Om du känner att tiden inte räcker till och att du behöver hjälp, läs vidare nedan.

 

Har du testat hur Divi fungear?

Divi är ett registrerat varumärke som tillhör Elegant Themes, Inc. Loopia är ett webbhotell som erbjuder tjänster för att kunna ladda upp sin hemsida. Om du väljer att köpa produkter via mina länkar så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Bedriver du verksamhet i ett mindre företag, förening, artist, stall, kennel eller liknande och behöver du snabb och pålitlig hjälp så testa gärna oss. En standard webbsida får vi klar på ca 8-15 timmar beroende på antal sidor och komplexitet. Vi kan bygga den i en demomiljö så att du kan följa utvecklingen löpande. Vår timkostnad är 640 kr/h exkl. moms och fakturering sker genom Frilans Finans.

Nedan ser du ett urval av våra tidigare kunder

För att du och jag ska kunna komma igång med ett projekt behöver jag:

 • Ett avtal mellan dig och Frilans Finans
  Vi skriver ett kontrakt om projektets omfattning och vad som ska göras så det går snabbt och enkelt att skicka fakturan när allt är klart.
 • Uppgifter till ditt webbhotell
  Har du inte webbhotell idag så rekommenderar jag Loopia som har snabb och bra service samt det mesta du behöver. Priser från 89 kr/månaden, men jag rekommenderar företagspaketet som har bättre prestanda och stöd för sk gratis SSL-certifikat.
  Via webbhotellet kommer vi åt FTP och kan ladda upp din sida.
 • Ett domännamn
  Detta kan du också beställa hos Loopia så du får allt på samma ställe.
 • Ev. Divi om du själv vill äga licensen.
  I mina projekt kan du använda min licens för Divi under förutsättning att du tecknar ett årligt serviceavtal. För 1995 kr/år exkl moms går jag in och uppdaterar WordPress, plugins och Divi-temat ca var tredje månad.
  Du kan även köpa en egen licens och själv ha kontrollen över detta, då handlar du den här med 10% rabatt 
 • En grundidé från dig, vad du tänker dig att din hemsida ska innehålla och kanske tankar om hur den ska se ut (färger och former).
 • Bilder och texter att använda på dina sidor.

När du väl kan checka av ovanstående så sätter jag upp en demomiljö och installerar WordPress och Divi samt kommer igång med designen så du kan stämma av att det blir som du tänkt dig.

Vi håller löpande kontakt via e-post eller skypemöten och när du är nöjd så laddas webbsidan upp på skarpa domänen.

Om du efter detta vill ha hjälp med att hålla sidan uppdaterad med information, sk virtuell assistent, så erbjuder vi även den tjänsten. Vi kan skapa nyhetsbrev, inlägg, nya sidor, uppdatera menyer, posta på sociala medier och ta fram grafik för din webbplats. För detta gäller löpande timkostnad a´495 kr exkl moms för dig som beställt hemsida av oss.

 

Portfolio

Btech

Kundcase: Btech – The House Sound of Stockholm

Kundens önskemål var att återskapa en nostalgisk känsla med hjälp av gamla skivomslag för varumärket Btech. Sidan skulle också kunna uppdateras enkelt då fler album och singlar kommer allt eftersom. Detta löstes med en sk anpassad posttyp, album”. Med en sådan kan man helt och hållet anpassa ett inlägg med egna fält som i detta fall Spotify-URL, albumbeskrivning osv.

Kundcase: Krister Frid – Trubadur

Krister och hans fru Anne bor i samma by som mig i Valbo. De hörde av sig till mig eftersom de...

Kundcase: Solidmakarna

Henrik på Solidmakarna i Nacka säljer mjukvara för CAD och tog kontakt med mig i egenskap av Divi...

Kundcase: Turridning i Mackmyra

För Daniels turridningsverksamhet i Mackmyra för Islandshästar har jag skapat en enkel och...