Frågor och svar

Här samlar jag svaren på de vanligaste frågorna jag får av mina kunder runt Divi, WordPress och att driva ett projekt tillsamamns med mig.

Kan ni verkligen utveckla en hemsida till en så låg kostnad som 4 900 kr?

Så enkelt är det inte. Priset 4 900 kr är ett riktpris för en sk broschyrsida. En enkel sida med 4-5 sektioner där du har en klar beskrivning av projektet.

Ett normalt projekt för en standard företagssida tar ca 10-15 timmar att slutföra om allt material är lättillgängligt och man inte har några speciella önskemål. Detta beror på att jag använder standardiserade tjänster, system och mallar och sköter själv kontakten via e-post och telefon. En sådan sida brukar normalt hamna på 6 900 kr.

Om du jämför med traditionella webbyråer så tar de ofta 2-3 gånger mer i ersättning för en liknande hemsida. Där får du räkna in kost, logi och reseersättningar. Samt ofta att du betalar för flera personer som ingår från byrån.

Jag gör jobbet själv (ibland tillsammans med min familj) och sköter all kontakt online.

I mina projekt ingår också premiumtemat Divi som är världens mest poplära sidbyggare och förenklar hanteringen av din sida, värde ca 2500 kr.

Kan vi få rabatt en beställning?

De rabatter vi erbjuder är vid köp av större strukturerade arbeten och fler än 5 sidor. Kontakta mig för offert.

Kan du även hantera SEO?

SEO är ett vitt begrepp och handlar ytterst om att generera läsvärt innehåll på din webbisda, att den är snabb att ladda och även att de sökord du förväntar dig att dina kunder söker efter ska leda till att din sida visas. 

Du måste själv skapa innehåll som driver trafik genom att dokumentera projekt du utför och dela detta innhåll så sin sida får spridning.

Med de verktug jag använder som Wordpress, Divi och ett SEO-plugin som heter RankMath får du mycket på köpet och kommer en bra bit på väg.

Man kan aldrig garantera resultat då Google ständigt uppdaterar sina algortimer. Räkna med ett halvt till ett år innan det ger resultat.

Den SEO som ingår i mina priser är till stor del tips och rekommendationer och att er sida förbereds med de bästa förutsättningarna. 

Det krävs annars ett separat löpande projekt för jobba med SEO för ditt företag. Kontakta gärna mig om du är intresserad kan vi diskutera detta vidare. 

Kan man få hjälp med särskilda frågor?

Det går utmärkt. Jag har fasta priser på ett antal tjänster:

Installation av Wordpress: 1500 kr
Installation & konfiguration av tillägg: från 500 kr/tillägg
Analys och genomgång av din webbsida (SEO): 3000 kr inkl. genomgång ca 30 minuter via Vectera (videotjänst)
Uppsättning MailChimp: CTA på hemsida, en mall, konfiguration av uppgifter så du kommer igång. 4000 kr inkl. genomgång Vectera ca 1 timme.
Hjälp med en mallsida i Divi: 1400 kr/sida
Telefonkonsultation om Divi: 690 kr/h (minst 3 h)

Alla priser exkl. moms

Kan man ändra sin beställning och lägga till mer under projektets gång?

När vi startar ett projekt går vi igenom dina behov innan vi börjar bygga. Vi kan därefter inte lägga till funktionalitet eller göra allt för stora ändringar under projektets gång som kan påverka den ursprungliga beställningen.
Vi får i så fall ta en diskussion om detta om det går att utföra, annars färdigställer vi det projekt vi påbörjat först, sedan får du ett nytt pris på tillägg.

Hur fungerar detta med Chatbottar och messenger marknadsföring?

Jag bygger mina lösningar i en plattform som heter ActiveChat. Den kan man sedan knyta till din webbplats och messenger för att per automatik besvara vanliga frågor, samla leads eller låta besökaren göra ett quiz osv

Läs gärna mer om detta på min systerwebbplats, foretagschatbot.se. Du kan få en Chatbot för så lite som 400 kr/månaden just nu om du provar under ett år.

 

WordPress är ju gratis, varför kan jag inte göra detta själv?

Klart du kan och du ska göra det om du har kunskap och tiden. Jag erbjuder dig en tjänst som ger värde om du känner att du inte har tiden.

Passa dig dock för wordpress.com som säljer en tjänst där du inte själv kan påverka din sida lika mycket. 

Det är rätt enkelt att installera WordPress, och kul! Skaffa bara ett webbhotell, en domän så kan du ladda ner WordPress och testa själv.

 

Hur sker betalning?

Fakturering sker via Frilans Finans. Timbank och serviceavtal faktureras i förskott. Ett startpaket kan väljas att byggas i en testmiljö om det redan finns en webbplats, annars gör jag det på din befintliga domän med lösenordsskydd.  När du godkänt den så fakturerar vi och flyttar över sidan till ditt webbhotell

Har ni serviceavtal?

Bra att du funderar. Att hålla webbplatsen uppdaterad är väsentligt och lätt att man prioriterar bort detta då man inte har tid.

Jag erbjuder serviceavtal på de sidor som jag har levererat.

Jag kan erbjuda serviceavtal och göra detta vid ett fast antal tillfällen per år. Ex 8 gg/år för  standardwebbplats (max 6 sidor) kostar 5000 kr och för en enklare sida 4 ggr/år 2500 kr (max 1-3 sidor). Kontakta mig för just ert pris.

Fakturering sker via Frilans Finans och faktureras i förskott.