Kundcase: Djursholms Ridklubb

Som så många andra idrottsföreningar så letade Djursholms Ridklubb en en ny lösning för sin webbsida när Idrottonline lägger ner sista december i år 2022.
Djursholms Ridklubb är Sveriges största ridklubb och fick även förra året benämningen årets ridskola.

Jag kom i kontakt med Isabell i kommunikationsgruppen som fastnade för idén att migrera över innehållet till WordPress och Divi vilket är en bra kombination för att enkelt skapa personliga layouter.

Efter en dragning för DRK så satte jag igång med att bygga en prototyp på min kundsida. Löpande gick vi igenom layout och design samt byggde på med smart lösningar som t ex Divi Machine och Advances Custom Fields för hantering av all personal, hästar och sponsorer. Divi Machine är en premiumplugin som möjliggör att bygga egna postttyper och visa ut dem på helt unika sätt som annars inte går i WordPress. Se hemsidan under t ex personal för hur det kan se ut. Med detta på plats så kan nu i princip vem som helst på klubben uppdatera bilder, text och status på dessa objekt.
Vi har även jobbat med objekt i Divi bibliotektet och Divi presets för att underlätta designen.

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Isabell och Hermine är de två tjejer som drivit projektet och som jag även löpande utbildar i hantering. Jag skapade upp mallsidor åt dem så de lätt kunde skapa nya sidor med samma layout och sedan bara uppdatera text och bilder.

Menyn blev det svåra för DRK eftersom de har så många sidor. Jag försökte först med några lösningar, även mega-menyer men vi föll åter på en standardlösning som inte ”krånglade” till det. För mobilen så har vi lagt in en variant för att kunna expandera undersidor i menyn lite enklare.

Nu har vi lanserat en beta version under sommaren och samlar på oss feedback och löser problem. 

Projektet har varit kul att genomföra särskilt eftersom DRK varit så bra på att skapa innehåll själva och även kommit med konstruktiv kritik om något inte passat.

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Besök gärna Djursholms Ridklubbs hemsida och se hur man kan bygga en föreningssida med WordPress och Divi.

Ladda gärna ner checklistan på hur du kommer igång med en ny webbplats åt din förening på min systersida https://divi.se/idrottonline

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Har du läst dessa artiklar också?

Aktuella webbsidor till salu

Aktuella webbsidor till salu

Detta är ett par webbsidor som är färdigskapade. Pris för hela paketet (inkl. support, design, installation, domänöverföring och transferavgift): 19 900 kr ex moms Pris för enbart domän enligt överenskommelse. Pris för mallen, 8500 kr ex moms grillbar.se bistrocity.se...

Joolo Webbdesign är ett hobbyprojekt som drivs av familjen Rossini. Det är jag Henrik som installerar och konfigurerar WordPress installationen och sedan bygger, designar och administrerar webbsidor med hjälp av temat Divi från Elegant Themes. Min fru Sabina assisterar med smarta inspel.

Jag har jobbat med webbpubliceringssystemet WordPress i över femton år. Att det blev just WordPress var för dess enkelhet, för att det fanns en sådan bra och fri support kring systemet och många bra teman och plugins utvecklade av engagerade användare som var fria att använda. Nu erbjuder jag mina tjänster även till dig så du har möjlighet att få en snygg och mobilvänlig hemsida utan att det kostar skjortan.

Jag kan även erbjuda dig och ditt företag Chatbottar och nya smarta automatiska lösningar. Jag använder plattformar som t ex ActiveChat och Landbot, men kan även hantera ChatFuel, DialogFlow m fl Läs mer på systersiten digitalassistent.se.

Eftersom jag arbetar fulltid med annat arbete så är detta ett hobbyprojekt som jag gör på min fritid. Jag kan inte att ta åt mig mer projekt än jag klarar av att hantera så vill du ha hjälp gäller det att vara ute i tid! Jag vänder mig främst till småföretagare och föreningar.

Har du frågor kring våra tjänster så kontakta mig gärna via e-post henrik@joolo.se så hör jag av mig inom kort.