Let’s encrypt + Loopia = sant

Har du uppgraderat din sida till https ännu? Det gör man med hjälp av ett sk SSL certifikat och om du har lyckats ska ett grönt hänglås visa dina besökare att sidan är säkrad.

Bild: Let’s encrypt + Loopia = sant

Med SSL skickas data mellan en webbserver och webbläsare krypterat vilket särskilt är viktigt om du har en webbshop eller hanterar formulär med känsliga uppgifter på din sida.

Ur ett SEO-perspektiv är det också en god idé att tvinga din sida att använda https. Google prioriterar nämligen hemsidor som använder sig av https i sina sökresultat.

Ett mer avancerat SSL certifikat som du betalar en årsavgift för är att rekommendera om du kör webbshop eller avancerade formulär. Om du däremot enbart vill tänka på SEO och använder Loopia som webbhotell kan du få detta helt gratis. Loopia har möjlighet att aktivera Let’s encrypt som är en gratisvariant av SSL. Att den är gratis beror på sponsorer som betalar avgiften för att få ett säkrare Internet.

Läs mer på Loopias hemsida

Har du läst dessa artiklar också?

Joolo Webbdesign är ett hobbyprojekt som drivs av familjen Rossini. Det är jag Henrik som installerar och konfigurerar WordPress installationen och sedan bygger, designar och administrerar webbsidor med hjälp av temat Divi från Elegant Themes. Min fru Sabina assisterar med smarta inspel.

Jag har jobbat med webbpubliceringssystemet WordPress i över femton år. Att det blev just WordPress var för dess enkelhet, för att det fanns en sådan bra och fri support kring systemet och många bra teman och plugins utvecklade av engagerade användare som var fria att använda. Nu erbjuder jag mina tjänster även till dig så du har möjlighet att få en snygg och mobilvänlig hemsida utan att det kostar skjortan.

Jag kan även erbjuda dig och ditt företag Chatbottar och nya smarta automatiska lösningar. Jag använder plattformar som t ex ActiveChat och Landbot, men kan även hantera ChatFuel, DialogFlow m fl Läs mer på systersiten digitalassistent.se.

Eftersom jag arbetar fulltid med annat arbete så är detta ett hobbyprojekt som jag gör på min fritid. Jag kan inte att ta åt mig mer projekt än jag klarar av att hantera så vill du ha hjälp gäller det att vara ute i tid! Jag vänder mig främst till småföretagare och föreningar.

Har du frågor kring våra tjänster så kontakta mig gärna via e-post henrik@joolo.se så hör jag av mig inom kort.