Min första isländska kund – Langhus Farm

Tack vare en fin rekommendation från en av mina befintliga kunder så fick jag kontakt med min första Isländska kund, ”Lukka” på Langhus Farm på Island.
Häst farmen använder WordPress och Avada och hade inte underhållit sin sida med varken tema, PHP och WordPress-kärna på många år så jag fick i uppdrag att se till så att sidan skulle bli uppdaterad.

De använde en sidbyggare som heter Avada och den version de hade på sin webbsida var 4 och med en PHP version på 5.6. Vi behövde uppgradera till Avada 7 och en PHP version på 8.2 för att säkerställa att sidan fortsatt skulle vara säker.

Detta blev ett ganska komplicerat case som jag tillsist löste.
Det krävdes små steg och ta backup så fort varje ny ändring fungerade. Varje ny version av PHP jag testade orsakade krascher så jag behövde tålmodigt utesluta vad som orsakade krascherna och uppdatera plugin, tema och WordPress med jämna steg.SOm sagt så lyckades jag tillsist och man har nu en fullt uppdaterad hemsida med senaste versionerna av tema, plugins,; WordPress och PHP.
Tiden som gick åt att hantera detta blev dryga 4 timmar.

Vill du boka ett fantastiskt äventyr på Islansdhäst så kan jag rekommendera er att gå in på Lukkas hemsida om Langhus Farm, och läsa mera.

Behöver du hjälp med något liknande problem så hör gärna av dig så diskuterar vi fram en lämplig lösning.

Bild: Min första isländska kund - Langhus Farm

Kundcase: Lundgren Timber Consulting AB

Göran hittade på mig via sök efter webbyrå i Valbo och det visade sig att vi bor i närheten. Göran driver ett företag som sågverkskonsult efter många år i branschen men saknade en hemsida att marknadsföra sig med.

Han hade en ide om hur sidan skulle se ut så sonen redan hade en sida. Jag fick även exempel på sidor han gillade.

Sidan utformades rätt rent och enkelt. Lätt och tydligt att hitta information. För mobilen skapade jag en lite annat layout så desktop layouten inte passade så bra i porträttformat.

Bild: Kundcase: Lundgren Timber Consulting AB

Din Kostrådgivare fick en re-make

Helen Johansson driver siten Din Kostrådgivare och är legitimerad dietist, hormonrådgivare samt certifierad Stark genom klimakteriet-coach. Hon har även utbildning inom IBS och kostbehandlingen FODMAP samt kognitiv beteendeterapi.

Siten är byggd i WordPress och Divi med bl a tillägget WooCommerce för att sälja kurser.

Jag fick i uppdrag att kika igenom siten och gå igenom design samt optimera hantering av t ex recept för hennes medlemmar.
Genom att använda förinställningar på moduler samt globala färger så kunde jag skapa en struktur på knappar och textblock och enkelt uppdatera hela webbplatsen.

Helene hade använt vanliga sidor för recepten innan men det blev svårt att hålla reda på vanliga sidor och recept så vi skapade upp en ny posttyp för recept och tillsammans med Divi Engines plugin Divi Machine kunde vi skapa en enkel hantering av recept och göra filter för att snabbt kunna hitta lämpliga recept efter olika kriterier.

Bild: Din Kostrådgivare fick en re-make

Jag gick även igenom köpflödet i Woocommerce-butiken och renodlade texter och knappar samt dolde vissa objekt som inte var nödvändiga för köpresan.

Bild: Din Kostrådgivare fick en re-make

Besök gärna Helens sida på https://dinkostradgivare.nu/

Är du också intresserad av att göra en re-make på din sida? Kanske titta på lite smartare och enklare sätt att hantera sidan på?
Kontakta då mig nu så diskuterar vi detta vidare!

Kundcase: Djursholms Ridklubb

Som så många andra idrottsföreningar så letade Djursholms Ridklubb en en ny lösning för sin webbsida när Idrottonline lägger ner sista december i år 2022.
Djursholms Ridklubb är Sveriges största ridklubb och fick även förra året benämningen årets ridskola.

Jag kom i kontakt med Isabell i kommunikationsgruppen som fastnade för idén att migrera över innehållet till WordPress och Divi vilket är en bra kombination för att enkelt skapa personliga layouter.

Efter en dragning för DRK så satte jag igång med att bygga en prototyp på min kundsida. Löpande gick vi igenom layout och design samt byggde på med smart lösningar som t ex Divi Machine och Advances Custom Fields för hantering av all personal, hästar och sponsorer. Divi Machine är en premiumplugin som möjliggör att bygga egna postttyper och visa ut dem på helt unika sätt som annars inte går i WordPress. Se hemsidan under t ex personal för hur det kan se ut. Med detta på plats så kan nu i princip vem som helst på klubben uppdatera bilder, text och status på dessa objekt.
Vi har även jobbat med objekt i Divi bibliotektet och Divi presets för att underlätta designen.

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Isabell och Hermine är de två tjejer som drivit projektet och som jag även löpande utbildar i hantering. Jag skapade upp mallsidor åt dem så de lätt kunde skapa nya sidor med samma layout och sedan bara uppdatera text och bilder.

Menyn blev det svåra för DRK eftersom de har så många sidor. Jag försökte först med några lösningar, även mega-menyer men vi föll åter på en standardlösning som inte ”krånglade” till det. För mobilen så har vi lagt in en variant för att kunna expandera undersidor i menyn lite enklare.

Nu har vi lanserat en beta version under sommaren och samlar på oss feedback och löser problem. 

Projektet har varit kul att genomföra särskilt eftersom DRK varit så bra på att skapa innehåll själva och även kommit med konstruktiv kritik om något inte passat.

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Besök gärna Djursholms Ridklubbs hemsida och se hur man kan bygga en föreningssida med WordPress och Divi.

Ladda gärna ner checklistan på hur du kommer igång med en ny webbplats åt din förening på min systersida https://divi.se/idrottonline

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Kundcase: GA Konsulting

Ett uppdrag att uppgradera en äldre webbplats och med hjälp av Divi uppdatera och fräscha upp designen.

Bild: Kundcase: GA Konsulting

SIdan innehåller information om Gunillas företag som är en kunnig, nyfiken och trygg förändringsledare. Idag arbetar hon med att stötta hela eller delar av verksamheter som vill utveckla arbetsplatsen till en ännu mer effektiv och välmående organisation. Allt för att skapa en långsiktigt hållbar utveckling. Alltid i nära samarbete med kunderna.

Besök gärna GA Konsulting för mer information.