fbpx

Kundcase: Btech – The House Sound of Stockholm

Jan Eklund är bosatt i Stockholm och hittade mig via Google och efter att ha kollat igenom min hemsida https://joolo.se. Efter att ha sett tidigare arbeten i min portfolio tog han kontakt med mig för att re-lansera hans skivbolag med  svenskproducerad housemusik från 90-talet.

Jan var stor inom svensk house och producerade gruppen Clublands låtar tillsammans med låtskrivaren Morgan King och sångerskan Zemya Hamilton. Deras största hit var singeln ”Hold on (Tighter to Love)”. Han var även engagerad i projekt som House Of Virginism, The House Sound of Stockholm, The Techno Sound of Stockholm m fl. Läs gärna mer om Jan och hans projekt här 

Btech was the first underground house label coming out of Scandinavia, with artists and projects such as Clubland, House Of Virginism, Donna Giles, Sound Source, MDA and Morgan King. Now we’re back.

Kundens önskemål var att återskapa en nostalgisk känsla med hjälp av gamla skivomslag för varumärket Btech. Som vanligt använder jag WordPress och premium-temat Divi eftersom det blir snyggt, är enkelt att hantera och anpassar sidan så den ser bra ut även i mobilen.

Är du intresserad av att prova Divi själv? Använd denna länk för att få aktuella rabatter

Webbsidan blev uppbyggd med 4 sidor:

  1. Startsida
  2. Om bolaget
  3. Releases (visar en växlare med skivomslag byggd som en sk anpassad posttyp med speciella fält för enklare hantering)
  4. Kontaktsida

Kravet var också att det ska vara enkelt att uppdatera och lägga till fler album och singlar allt eftersom. Detta löstes med en sk anpassad posttyp som jag kallade ”album”. Med en sådan kan man helt och hållet anpassa ett inlägg med egna fält som i detta fall Spotify-URL, albumbeskrivning osv. I framtiden kan det även blir en uppdatering med flera musikstreaming-tjänster.

Så här beskriver Jan Eklund (CEO på Btech) samarbetet med Joolo Webbdesign efter lansering:

”Stor kunskap, noggrannhet och enormt tålamod med petiga kunder.”
Så skulle jag sammanfatta Henrik Rossini som hjälpte mig att göra en
förträfflig hemsida åt mitt skivbolag. Det var ett rent nöje att arbeta med honom.

Kundcase: Krister Frid – Trubadur

Krister och hans fru Anne bor i samma by som mig i Valbo. De hörde av sig till mig eftersom de behövde hjälp med att utveckla en ny hemsida. Sedan tidigare publicerade de mest på blogspot och en del på Facebook-sidan. Domännamnet kristerfrid.se var registrerad men inte aktivt använd.

Jag rekommenderade Divi från Elegant Themes som ett bra tema att bygga med. Använder du länken här så får du 10% rabatt på köp av livstidslicens eller årsavgiften av Divi (länken är en sk affiliate-länk som ger Joolo Webbdesign en viss ersättning om du köper något, på så vis tjänar vi båda på detta.)

Divi-temat är väldigt enkelt att komma igång med, det finns färdiga mallar att använda och det är väldigt enkelt att skapa sektioner, rader och kolumner som man sedan fyller med text, bilder och annan funktionalitet.

Krister och Anne ville ändå ha hjälp med en installation samt grundkonfigurering av WordPress med säkert SSL certifikat installerat och konfiguration av Divi.

Jag installerade dessutom lämpliga plugins för verksamheten som t ex ett evenemangsplugin för att presentera alla spelningar Krister har. Jag byggde sedan ett förslag de kan använda som mall för flera sidor och utbildade Krister så han själv kan hantera Divi temat i fortsättningen.

I projektet så gjorde jag även ett sk childtheme (barntema) och anpassade CSS för mobila menyn så den blev mer anpassad för Kristers behov.

Vi har även gått igenom hur Krister kan förbättra sina chanser att sökas i Googles sökmotor, sk sökmotoroptimering (SEO).

Nu tar Krister och Annes jobb vid och de kommer att uppdatera texter, lägga in omdömen och uppdatera evenemangskalendern så att sidan håller sig uppdaterad och lockar nya besökare och bokningar.

Nämnde jag förresten att du kan boka Krister som trubadur till ditt företagsevent, din restaurang, bröllopet mm. Krister kan över 2500 låter och är en väldigt populär och rutinerad trubadur. Boka Krister Frid här 

Kundcase: Solidmakarna

Henrik på Solidmakarna i Nacka säljer mjukvara för CAD och tog kontakt med mig i egenskap av Divi webbdesigner. Solidmakarnas kollegor i Australien och USA använder Divi temat och de var intresserade av att byta från Joomla.

Tillsammans har vi nu migrerat deras gamla Joomla-sida till en ny modern Divi hemsida.

Jag hjälpte till att skapa mallsidor, mallmoduler och sektioner, justerade moduler, anpassade CSS, installerade lämpliga plugins, la till Google analytics, ställde om till https och gav råd och tips.

Sedan migrerade jag sajten och löste en del problem som uppstod vid flytten.

Samarbetet fortsätter och vi kommer framöver att lägga till nyhetsbrev mm

Nu önskar jag Henrik och Solidmakarna lycka till på Svenska mössan i Göteborg denna vecka.

Solidmakarna

Webbsida: https://www.solidmakarna.se