Kundcase: Djursholms Ridklubb

Som så många andra idrottsföreningar så letade Djursholms Ridklubb en en ny lösning för sin webbsida när Idrottonline lägger ner sista december i år 2022.
Djursholms Ridklubb är Sveriges största ridklubb och fick även förra året benämningen årets ridskola.

Jag kom i kontakt med Isabell i kommunikationsgruppen som fastnade för idén att migrera över innehållet till WordPress och Divi vilket är en bra kombination för att enkelt skapa personliga layouter.

Efter en dragning för DRK så satte jag igång med att bygga en prototyp på min kundsida. Löpande gick vi igenom layout och design samt byggde på med smart lösningar som t ex Divi Machine och Advances Custom Fields för hantering av all personal, hästar och sponsorer. Divi Machine är en premiumplugin som möjliggör att bygga egna postttyper och visa ut dem på helt unika sätt som annars inte går i WordPress. Se hemsidan under t ex personal för hur det kan se ut. Med detta på plats så kan nu i princip vem som helst på klubben uppdatera bilder, text och status på dessa objekt.
Vi har även jobbat med objekt i Divi bibliotektet och Divi presets för att underlätta designen.

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Isabell och Hermine är de två tjejer som drivit projektet och som jag även löpande utbildar i hantering. Jag skapade upp mallsidor åt dem så de lätt kunde skapa nya sidor med samma layout och sedan bara uppdatera text och bilder.

Menyn blev det svåra för DRK eftersom de har så många sidor. Jag försökte först med några lösningar, även mega-menyer men vi föll åter på en standardlösning som inte ”krånglade” till det. För mobilen så har vi lagt in en variant för att kunna expandera undersidor i menyn lite enklare.

Nu har vi lanserat en beta version under sommaren och samlar på oss feedback och löser problem. 

Projektet har varit kul att genomföra särskilt eftersom DRK varit så bra på att skapa innehåll själva och även kommit med konstruktiv kritik om något inte passat.

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Besök gärna Djursholms Ridklubbs hemsida och se hur man kan bygga en föreningssida med WordPress och Divi.

Ladda gärna ner checklistan på hur du kommer igång med en ny webbplats åt din förening på min systersida https://divi.se/idrottonline

Bild: Kundcase: Djursholms Ridklubb

Kundcase: GA Konsulting

Ett uppdrag att uppgradera en äldre webbplats och med hjälp av Divi uppdatera och fräscha upp designen.

Bild: Kundcase: GA Konsulting

SIdan innehåller information om Gunillas företag som är en kunnig, nyfiken och trygg förändringsledare. Idag arbetar hon med att stötta hela eller delar av verksamheter som vill utveckla arbetsplatsen till en ännu mer effektiv och välmående organisation. Allt för att skapa en långsiktigt hållbar utveckling. Alltid i nära samarbete med kunderna.

Besök gärna GA Konsulting för mer information.

Kundcase: Restaurang Skärgården i Linanäs

Emre och Sedat hade problem med sin domän och fick skaffa ett nytt domännamn. Jag hjälpte dem att reda ut detta och det blev restaurangskargarden.se som vi sedan byggde upp en ny hemsida kring.
Sidan erbjuder menyer & information om den populära restaurangen i Skärgården. Meny är uppbyggd med en lösning som de enkelt kan hantera med hjäp av en egen sk posttyp.

Se resultat på restaurangskargarden.se

Kundcase: Synia.se

Mitt senaste projekt var att konvertera om optikern Synia i Gnestas hemsida till Divi.

Bild: Kundcase: Synia.se

Det fanns redan en färdig mall att utgå ifrån och bilder och texter var således helt klara.

Se resultatet på https://synia.se/

Har du också behov av att fräscha upp din sida och använda Divi som sidbyggare för att enklare kunna uppdatera texter och bilder?
Jag hjälper dig gärna!

Kontakta mig nu för en prisvärd offert!

Kundcase: Hagsjö Projektkontroll

Victor på Hagsö Projektkontroll har jag löpande hjälpt med en ny hemsida och sedan en uppföljning med landningssidor för de orter där han främst är tillgänglig.

Hagsjö Projektkontroll är ett familjeföretag som drivs av Victor och hans far Anders och de erbjuder rådgivning och tjänster inom byggprocessen. Ex kontrollansvarig inom PBL, bygg- och projektledning samt besiktning. Sidan hagsjo.se är en sk broschyrsida för företaget med all information främst på startsidan. Det finns även en del landningssidor för relevanta orter inom företagets upptagningsområde.

Man möts först av en helbreddsyta med sk ”typewriter-effekt”, dvs animerad text, och tydliga knappar för att lätt kunna veta mer om och kontakta Hagsjö. Knapparna öppnar formuläret som använder pluginet Forminator istället för Divis inbyggda modul.

Loggan är som default gömd och visas först då man scrollar nedåt, det gäller även menyn som samtidigt krymper lite då man rör seig nedåt på sidan.
I kanten av sidan används klistrade knappar för att hela tiden erbjuda en länk till kontaktsida och frågor och svar.

Blurbs på sidan som informerar om Hagsjös tjänster är gjorda som pop-ups med tillägget Popups for Divi. En kul detalj är att i mobilvy så scrollar man denna rad horisontellt.

En nyhetsslider med tillägget 4Divi carousel posts scroll visar Hagsjös senaste projekt vilket ökar intresset för fortsatt läsning på sajten.

Footern visar kontaktuppgifter samt de certifikat Hagsjö innehar.

Sidan är byggt med utgångspunkt mobile first och i mobil vy så är menyn anpassad så den glider ut från höger. Menybakgrunden är transparent som standard men växlar till en mörg grön färg som krymper ihop vid scroll.

Färgskala: Svart, grått, mörgrönt, orange
Typsnitt: Teko, Hind