Hjälp, jag får inte trafik till min hemsida!

En snygg och proffsig hemsida räcker inte enbart för att Google och andra sökmotorer ska ranka din sida högt i resultaten.

Det går inte heller att köpa till sig placeringar.

Du måste engagera dig i din sida om det ska bli resultat.

Jag tipsade en god vän som är musiker om flera åtgärder han borde testa, baserat på de erfarenheter jag har. Efter någon månads kämpande ser man nu tydligt resultat och han ligger i dag stadigt på Googles första sida vid sök på de nyckelord han jobbat med.

Jag lyssnar och läser mycket om sökmotoroptimering. T ex på Sökpodden och Building a story brand. Alla tips samlas och vägs ihop till en bra förutsättning för mina kunder.

Sju vanliga orsaker till att din hemsida inte drar trafik

Jag tänkte tipsa om ett avsnitt från Building a story brand som jag sparat som referens där Donald Miller berättar i sin podd om sju vanliga orsaker till att din hemsida inte drar trafik.

Det är rätt enkla och för många säkert givna tips, med man får ändå inte glömma bort dem.

  1. Det framgår inte tydligt nog vad ditt företag är i för bransch.
  2. Ditt budskap på hemsidan är inte tydligt ihopkopplat med att lösa dina specifika kunders problem.
  3. För mycket information om dig och ditt företag
  4. Avsaknaden av bevis på att du löst problem, ex kundrecensioner
  5. Du använder ”fel” bilder. Inte relevanta för ditt företag. Mera glada ansikten!
  6. Du använder alldeles för mycket text
  7. Din startsida saknar en klar och tydlig uppmaning till handling. Varför vill du att besökare ska gå in på din sida?

Testa gärna om du kan checka av denna lista. ✅

Om inte, vidta åtgärder.

När du sedan är klar med dessa åtgärder. Mät skillnaden och se vad som hänt med just fin sida. Gick det bra?

📩 Hör gärna av dig till mig och berätta!

🎧 Lyssna eller läs hela artikeln från Building a story brand här

Har du läst dessa artiklar också?

Aktuella webbsidor till salu

Aktuella webbsidor till salu

Detta är ett par webbsidor som är färdigskapade. Pris för hela paketet (inkl. support, design, installation, domänöverföring och transferavgift): 19 900 kr ex moms Pris för enbart domän enligt överenskommelse. Pris för mallen, 8500 kr ex moms grillbar.se bistrocity.se...

Joolo Webbdesign är ett hobbyprojekt som drivs av familjen Rossini. Det är jag Henrik som installerar och konfigurerar WordPress installationen och sedan bygger, designar och administrerar webbsidor med hjälp av temat Divi från Elegant Themes. Min fru Sabina assisterar med smarta inspel.

Jag har jobbat med webbpubliceringssystemet WordPress i över femton år. Att det blev just WordPress var för dess enkelhet, för att det fanns en sådan bra och fri support kring systemet och många bra teman och plugins utvecklade av engagerade användare som var fria att använda. Nu erbjuder jag mina tjänster även till dig så du har möjlighet att få en snygg och mobilvänlig hemsida utan att det kostar skjortan.

Jag kan även erbjuda dig och ditt företag Chatbottar och nya smarta automatiska lösningar. Jag använder plattformar som t ex ActiveChat och Landbot, men kan även hantera ChatFuel, DialogFlow m fl Läs mer på systersiten digitalassistent.se.

Eftersom jag arbetar fulltid med annat arbete så är detta ett hobbyprojekt som jag gör på min fritid. Jag kan inte att ta åt mig mer projekt än jag klarar av att hantera så vill du ha hjälp gäller det att vara ute i tid! Jag vänder mig främst till småföretagare och föreningar.

Har du frågor kring våra tjänster så kontakta mig gärna via e-post henrik@joolo.se så hör jag av mig inom kort.