fbpx

En bild säger mer än tusen ord så om du inte hinner eller har möjlighet att ta egna bilder är tillgång till bra bildbanker är nödvändigt om du ska uppdatera din hemsida. En del alternativ kostar en liten slant andra är gratis. Viktigt är att du alltid är säker på att de bilder du plockar från webben är tillåtna att återanvända på din hemsida, annars kan det bli böter.

Shutterstock

Shutterstock.com
En av de största källorna för bilder, ikoner, filmklipp mm. Här måste du vara medlem och köpa något av deras paket för att ladda ner bilder. Kostar alltså en liten slant, men väldigt hög kvalitet och du kommer garanterat att hitta det du söker

Flickr

Flickr.com
Är en bildhanteringstjänst där du själv kan ladda upp dina egna bilder och organisera dem på ett smidigt sätt. Gratis så länge du håller dig inom en viss mängd data per månad. Här hittar du också bilder som är gratis att använda på din webbsida och andra som fotograferna vill ha betalt för. Du kan ju även själv sälja dina egna fotograferade bilder.

Unsplash

Unsplash.com
Här hittar du massor av underbara bilder av hög kvalitet helt kostnadsfritt. Sök och ladda ner de bilder du behöver. Tänk bara på att behandla dem lite innan du laddar upp dem på din webbplats, det är ofta rätt stora och tunga bildfiler. Söker du ikoner får du använda en annan tjänst, denna är enbart för bilder.

Pixabay

Pixabay
Är precis som Unsplash en källa för att gratis ladda ner bilder. Här hittar du även filmer, illustrationer och vektorer.
Alla bilder och filmer på Pixabay släpps fritt från copyright under Creative Commons CC0. Du får ladda ner, ändra, distribuera och använda dem royaltyfritt till vad som helst, till och med i kommesriella sammanhang. Upphovsmannen behöver inte anges.

 

Flaticon

Flaticon
En hemsida behöver inte bara bilder utan även ikoner. Då är Flaticon rätt ställe att leta på. Här finns över 300 000 ikoner fria för nedladdning.Perfekt att använda då du gör ”blurbs” med Divi Byggaren!

Joolo Webbdesign är ett hobbyprojekt som drivs av familjen Rossini. Det är jag Henrik som installerar och konfigurerar WordPress installationen och sedan bygger, designar och administrerar webbsidor med hjälp av temat Divi från Elegant Themes. Min fru Sabina assisterar med smarta inspel och fotograferar gärna härliga bilder att använda på våra webbplatser.

Jag har jobbat med webbpubliceringssystemet WordPress i över femton år. Mest byggt en del sajter åt vänner och bekanta. Att det blev just WordPress var för dess enkelhet, för att det fanns en sådan bra och fri support kring systemet och dessutom för att det fanns så många bra teman och plugins utvecklade av engagerade användare som var fria att använda. Nu vill vi testa att erbjuda våra tjänster även till dig så även du har möjlighet att skaffa en snygg och mobilvänlig hemsida utan att det kostar skjortan.

Eftersom jag arbetar fulltid med annat arbete så är detta ett hobbyprojekt som jag gör på min fritid. Vi kommer inte att ta åt oss mer projekt än att vi klarar av att hantera så vill du ha hjälp gäller det att vara ute i tid! Vi vänder oss främst till småföretagare och föreningar.

Har du frågor kring våra tjänster så kontakta mig gärna via e-post henrik@joolo.se så hör jag av mig inom kort.

Share This