WordPress SEO – tre grundpelare för att synas på Google

Att inte synas i Google kan vara förödande för din verksamhet. Det är inte heller lätt att följa Googles riktlinjer (sk algoritmer) som ständigt uppdateras och ändras.

Det finns dock tre grundpelare du ska hålla dig till för att ha en rimlig chans att dyka upp i sökträffarna.

Snabbhet

  • Se till att din sida laddar snabbt och går att läsa på olika enheter.
  • Håll bildstorlekar nere i storlek.
  • Testa regelbundet laddtider för att se så sidan inte tar en evighet att ladda.
  • Fundera på att byta webbhotell om det går långsamt.

Säkerhet

  • Håll din sida uppdaterad med senaste releaser.
  • Se till att använda SSL certifikat (https). Google bestraffar alla sidor utan ”hänglås” genom att markera dem dom osäkra.

Kvalitet

Detta är nog det viktigaste. Håll din sida uppdaterad med läsvärt innehåll. Engagera läsare med innehåll som löser problem eller informerar om saker och ting.

Fundera över att radera inlägg som inte får många besökare. Kan vara innehåll som inte länge är aktuellt. Det är bättre att ha hög kvalitet på innehållet.

Läs även tidigare inlägg om SEO

Har du läst dessa artiklar också?

Joolo Webbdesign är ett hobbyprojekt som drivs av familjen Rossini. Det är jag Henrik som installerar och konfigurerar WordPress installationen och sedan bygger, designar och administrerar webbsidor med hjälp av temat Divi från Elegant Themes. Min fru Sabina assisterar med smarta inspel.

Jag har jobbat med webbpubliceringssystemet WordPress i över femton år. Att det blev just WordPress var för dess enkelhet, för att det fanns en sådan bra och fri support kring systemet och många bra teman och plugins utvecklade av engagerade användare som var fria att använda. Nu erbjuder jag mina tjänster även till dig så du har möjlighet att få en snygg och mobilvänlig hemsida utan att det kostar skjortan.

Jag kan även erbjuda dig och ditt företag Chatbottar och nya smarta automatiska lösningar. Jag använder plattformar som t ex ActiveChat och Landbot, men kan även hantera ChatFuel, DialogFlow m fl Läs mer på systersiten digitalassistent.se.

Eftersom jag arbetar fulltid med annat arbete så är detta ett hobbyprojekt som jag gör på min fritid. Jag kan inte att ta åt mig mer projekt än jag klarar av att hantera så vill du ha hjälp gäller det att vara ute i tid! Jag vänder mig främst till småföretagare och föreningar.

Har du frågor kring våra tjänster så kontakta mig gärna via e-post henrik@joolo.se så hör jag av mig inom kort.