fbpx

Har du gått i funderingar på att skapa en hemsida åt ditt företag, förening, dig själv? Joolo Webbdesign jobbar med världens populäraste webbpubliceringssystem WordPress.

Gratis lösning
En WordPress-sida kan du skaffa gratis WordPress.com, men då kan du inte själv påverka den sk URL (namnet på sidan) och dessutom blir du rätt snabbt begränsad i funktionalitet. Fundera istället vidare på att skaffa ditt egna webbhotell och en personlig domän där du kan installera WordPress.

Köp eget webbhotell
En bra start och en liten bättre lösning är att du skaffar ett webbhotell via Loopia och där installerar WordPress genom deras ”one-click-installer”.

Det sista alternativet är att du skaffar plats på ett webbhotell, köper en domän och installerar själv (eller tar hjälp av någon som kan om du känner dig osäker).

Exempel på Webbhotell i Sverige

Joolo gillar Loopia!

Ofta köper du även ditt domännamn hos din webbhotellsleverantör. Ex www.minsida.se.

Tänk på då du beställer ett webbhotell att jämföra vad du får för dina pengar, det kan vara t ex:

 1. Hur stort utrymme som ingår att lagra dina sidor på

  Hur många e-postadresser behöver du?

 2. Supporttider
 3. Om eventuella backuplösningar ingår
 4. Antal e-postadresser
 5. Smarta lösningar som ingår (ex WordPress, e-handel mm)
 6. Hur mycket trafik som får passera din hemsida
 7. Hur hög procent den sk upptiden (uptime) är (beskriver hur mycket deras servrar är igång)

Plugins är bra lösningar
När WordPress väl är installerat på dina egna servrar kan du fritt även installera lösningar för sociala medier, nyhetsbrev, SEO, säkerhet osv – ofta lösningar som till stor del är fria att använda.

Temat fixar utseendet
Nästa steg är att välja ett tema som hanterar själva designen av webbsidan. Det finns oändligt med teman och massvis av gratisteman att välja mellan. Här finns en del sajter där du kan ladda ner teman:

 1. WordPress.org

  Elegant Themes har tagit fram supertemat Divi!

 2. Elegant Themes
 3. Theme Forest
 4. Template Monster

Det man kan tänka på då man använder ett tema är att göra ett sk barn-tema som du själv styr över. På så vis skrivs inga anpassningar över då temat kommer med uppdateringar från leverantören. Läs mer om hur du skapar ett barntema här.

Joolo Webbdesign jobbar uteslutande med temat Divi för WordPress. DIvi innehåller den mesta funktionalitet du behöver för din hemsida, som formulär, effekter, struktur mm. Du kan läsa mer om Divi temat på vår informationssida på svenska, https://divi.se
Divi kostar från 89 dollar/år eller så köper du loss licensen och du äger alla uppdateringar för alltid, vilket rekommenderas. Du betalar 249 dollar för en livstidslicens, men om du köper via min kampanjlänk så får du 10% rabatt och ännu bättre – beställer du en hemsida via Joolo Webbdesign så ingår Divi-temat utan extra kostnad!

Så för mig är det WordPress + Divi som gäller, tills jag ser någon värdig utmanare av kombinationen!

Köp Divi med 10% rabatt

Share This