fbpx

Hur migerar du din webbplats då du gjort den i en testmiljö eller om du vill flytta den till ett annat webbhotell eller en annan domän?
Med hjälp av en plug-in eller manuellt?

Att manuellt migrera en webbplats är inte jättesvårt. I korthet följer du dessa steg om du har en egen domän och eget webbhotell:

  1. Installera WordPress på din nya domän
  2. Flytta över wp-content mappen från din testsida/gamla sida (skriv över)
  3. Ta en backup på databasen i PhpMyAdmin
  4. Skapa ny databas i nya miljön och importera din backup
  5. Kopiera WP-Config.php och uppdatera inställningar för den nya miljön
  6. Gör en sök och ersätt till ditt nya domännn (använd plugin)
  7. Verifiera att allt fungerar
  8. Radera den gamla instansen så du inte lämnar kvar filer som kan nås av obehöriga

Vill du ha fler tips på ex verktyg som hjälper dig? Lyssna på veckans avsnitt av Divi.chat! Vill du ändå ha hjälp med installation eller migrering, skicka ett meddelande till mig så hörs vi om detaljerna.

Lyssna här

Joolo Webbdesign är ett hobbyprojekt som drivs av familjen Rossini. Det är jag Henrik som installerar och konfigurerar WordPress installationen och sedan bygger, designar och administrerar webbsidor med hjälp av temat Divi från Elegant Themes. Min fru Sabina assisterar med smarta inspel och fotograferar gärna härliga bilder att använda på våra webbplatser.

Jag har jobbat med webbpubliceringssystemet WordPress i över femton år. Mest byggt en del sajter åt vänner och bekanta. Att det blev just WordPress var för dess enkelhet, för att det fanns en sådan bra och fri support kring systemet och dessutom för att det fanns så många bra teman och plugins utvecklade av engagerade användare som var fria att använda. Nu vill vi testa att erbjuda våra tjänster även till dig så även du har möjlighet att skaffa en snygg och mobilvänlig hemsida utan att det kostar skjortan.

Eftersom jag arbetar fulltid med annat arbete så är detta ett hobbyprojekt som jag gör på min fritid. Vi kommer inte att ta åt oss mer projekt än att vi klarar av att hantera så vill du ha hjälp gäller det att vara ute i tid! Vi vänder oss främst till småföretagare och föreningar.

Har du frågor kring våra tjänster så kontakta mig gärna via e-post henrik@joolo.se så hör jag av mig inom kort.

Share This